Διαδικασία αποζημίωσης

Το βασικό ρόλο στην αποζημίωση μιας ζημιάς σε μια επιχείρηση παίζει ο Πραγματογνώμονας και κατά περίπτωση φορείς όπως η ΔΕΗ, η ΕΜΥ, η Δημοτική υπηρεσία Νερού, η Αστυνομία κ.α.

Σε γενικές γραμμές η διαδικασία που ακολουθείται είναι

1. Μόλις γίνει αντιληπτή η ζημιά ο ασφαλισμένος ενημερώνει την ασφαλιστική του εταιρεία ή τον ασφαλιστικό του σύμβουλο.


2. Καλεί επίσης τυχόν αρμόδιους όπως η Πυροσβεστική και η Αστυνομία ενώ, εφόσον είναι δυνατόν, προσπαθεί να περιορίσει την έκταση της ζημιάς (π.χ. εμποδίζει τη φωτιά με ένα πυροσβεστήρα).


3. Η ασφαλιστική εταιρεία ορίζει πραγματογνώμονα που εξετάζει το συμβάν και υπολογίζει την αξία της ζημιάς.


4. Η ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώνει βάσει των όρων του συμβολαίου


Πως γίνεται η πραγματογνωμοσύνη

Οι πραγματογνώμονες είναι ανεξάρτητοι επαγγελματίες οι οποίοι μπορούν βάσει εμπειρίας και εξειδίκευσης να εξετάσουν την αιτία από την οποία προήλθε μια ζημιά (π.χ. βραχυκύκλωμα).

Στη συνέχεια συντάσσουν μια ειδική έκθεση-πραγματογνωμοσύνη όπου αναλύουν τα αντικείμενα που επλήγησαν καθώς και την τρέχουσα αξία επισκευής ή αντικατάστασής τους. Για τη διαδικασία αυτή υπάρχει και συνεχής συνεργασία και με τον ασφαλισμένο και χρησιμοποιούνται πολλαπλές πηγές πληροφόρησης όπως τιμολόγια, κατάλογοι εταιρειών, διεθνής εμπειρία και πρακτική κτλ.

Η σύνταξη μιας πραγματογνωμοσύνης μπορεί να κρατήσει και 2-3 μήνες, ανάλογα με την περίπτωση, οπότε και η διαδικασία της αποζημίωσης εύλογα μπορεί να διαρκέσει αντίστοιχα.

Ειδικά έγγραφα που μπορεί να απαιτηθούν

 • Βεβαίωση της ΔΕΗ σε περίπτωση διακοπής ρεύματος για την ''Αλλοίωση εμπορευμάτων''
 • Έκθεση της Πυροσβεστικής σε περίπτωση φωτιάς
 • Βεβαίωση από την ΕΜΥ σε περίπτωση ζημιών από ισχυρούς ανέμους και φυσικά φαινόμενα
 • Δελτίο συμβάντων από την Αστυνομία σε περίπτωση κλοπής-ληστείας-διάρρηξης

 

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι ο ασφαλισμένος δεν πρέπει να προβεί σε καμιά επισκευή, ή άλλη σχετική κίνηση, πριν έλθει ο πραγματογνώμονας.

ΜΕΡΙΚΑ ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΥΑ.

Ζήτησε την πρότασή μου.

Ζήτησε την πρότασή μου.
Λέγομαι Χαράλαμπος Ματωνάκης και μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε προσωπικά σε όλη την Ελλάδα. 211 800 4634 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΒΡΕΣ ΤΗ ΝΕΑ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 • Μαρία Κούνα (Ιδ. Υπάλληλος - Γλυφάδα Αττικής)

  Ο κος Ματωνάκης με κέρδισε πριν καν τον γνωρίσω μέσα απο την εξαιρετική ιστοσελίδα του. Συνεργαστήκαμε εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά κ από την πρώτη κιόλας ηλεκτρονική μας επικοινωνία κατάλαβα οτι βρήκα αυτό που ζητούσα σε έναν συνεργάτη. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένος κ έτοιμος να απαντήσει με σαφήνεια σε ό,τι ακριβώς ερωτηθεί χωρις να ξεφεύγει ποτέ από το θέμα, χωρίς κλισέ κ γενικότητες. Αν και σε τόσο νεαρή ηλικία είναι απο τους πιο σωστούς επαγγελματίες που γνωρίζω.
 • Απόστολος Αγραφιώτης (Οδηγός Ταξί - Τρίκαλα)

  Πολύ καλός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση σε ό,τι και όποια ώρα ήθελα.
 • Αθανάσιος Ζέρβας (Καθηγητής Ξένων Γλωσσών - Κόρινθος)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι ευγενής, φιλικός, άρτια καταρτισμένος και επαγγελματίας στο χώρο των οικονομικών και ασφαλίσεων, εξυπηρετικότατος, άμεσος στην επαφή του μαζί σου, ταχύτατος στις απαντήσεις του και απόλυτα κατανοητός!! Προσφέρει με πολύ καλή διάθεση τις γνώσεις του, συμμερίζεται τις αγωνίες σου, απαντά με απόλυτη σαφήνεια σε όλες σου τις ερωτήσεις και δεν είναι καθόλου πιεστικός! Δίνει χρόνο και χώρο σε κάθε συνομιλητή του να σκεφτεί και να αποφασίσει ανεπηρέαστος! Είναι άψογος στη συνεργασία μας!
 • Κατερίνα Γαλανού (Δημοσιογράφος - Αθήνα)

  Εξαιρετική η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Άκρως επαγγελματική με το σωστό βαθμό οικειότητας. Βοηθάει τον πελάτη της Εθνικής να έχει την αίσθηση ενός πολύ σοβαρού επαγγελματία και ταυτοχρόνως ενός ανθρώπου πρόθυμου να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Δεν "παγιδεύει" τον πελάτη, επισημαίνει με σχολαστικότητα τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να είναι κρίσιμες και ανταποκρίνεται με εξαιρετική συνέπεια και ταχύτητα στα αιτήματα ή τις απορίες. Είναι ένας ευπρόσωπος ασφαλιστικός σύμβουλος. Μέχρι στιγμής η επικοινωνία μου με την Εθνική με σύνδεσμο τον κ. Ματωνάκη είναι εξαιρετική. Προσβλέπω το ίδιο και στο μέλλον.
 • Κωνσταντίνος Αντωνίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Κατατοπιστικότατο site.Δεν υπήρχε πίεση. Η γραπτή πρόταση ήταν πλήρης γενικά αλλά και εξατομικευμένη. Γρήγορη, θετική και πλήρης ανταπόκριση. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας μας.
 • Μαρία Κανταρέλη (Ιδιώτης - Αθήνα)

  Απόλυτα ικανοποιητική η επαφή μας. Προσπαθει να εντοπίσει και να εξηγήσει τα δυσνόητα και πιο σημαντικά σημεία ενος συμβολαίου ετσι ωστε κάθε ενδιαφερόμενος για νέα ασφάλεια να μπορεί να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικός από τη φύση του και κάνοντας εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας απλοποιεί την ζωή όλων.