Όροι και εξαιρέσεις της ασφάλισης επιχειρήσεων

Σαν βασική πρόταση που αποτελούν τα πακέτα ''Εθνική και Επιχείρηση Plus'' είναι αναγκαίο να αναλυθούν βασικοί όροι και προϋποθέσεις του συγκεκριμένου συμβολαίου.

 

Δεν καλύπτονται ζημίες σε τέντες, περιφράξεις, τοιχία και οτιδήποτε βρίσκεται εκτός κλειστού και στεγασμένου χώρου εκτός αν πρόκειται για φωτιά

ΘΥΕΛΛΑ – ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ – ΠΛΗΜΜΥΡΑ - ΣΠΑΣΙΜΟ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ: Δεν καλύπτονται αντικείμενα που βρίσκονται στο έδαφος ή σε απόσταση μικρότερη των 12 εκ. από το έδαφος ή σε υπόστεγα και ανοιχτούς χώρους (εξαιρούνται χώροι λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών). Επιπλέον δεν καλύπτονται ζημίες από νερό που εισήλθε από ανοίγματα στην οροφή και στα παράθυρα, λόγω κακοτεχνίας ή γήρανσης υλικών και σωληνώσεων.


ΕΞΟΔΑ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ: Καλύπτονται μέχρι 2.000 € ετησίως.


ΘΥΕΛΛΑ – ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ – ΠΛΗΜΜΥΡΑ - ΣΠΑΣΙΜΟ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ: Για ζημία έως 1.000€ δεν υπάρχει απαλλαγή. Από 1.000€ και άνω εφαρμόζεται απαλλαγή 10% του ποσού με ελάχιστο τα 500€ και 750€ για υπόγεια.


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Δεν καλύπτεται η ρίψη πυραύλων και η χημική μόλυνση.


ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Δεν καλύπτονται οι ζημιές κατά τη διάρκεια ληστείας και διάρρηξης.


ΚΛΑΔΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΔΕΝΤΡΩΝ: Σχετικές ζημιές δεν καλύπτονται.


ΚΛΟΠΗ-ΛΗΣΤΕΙΑ: Τα δηλωθέντα μέτρα ασφαλείας πρέπει να είναι πάντα σε λειτουργία για να λειτουργήσει η κάλυψη της κλοπής. Σε κάθε περίπτωση εξαιρούνται οι κλοπές με αντικλείδι, οι κλοπές αντικειμένων τρίτων και αντικειμένων σε ανοιχτούς χώρους.


ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ: Πρέπει να γίνει άμεσα καταγγελία στην αστυνομία, και σε περίπτωση που κλαπούν επιταγές να ενημερωθεί άμεσα η τράπεζα και οι ενδιαφερόμενοι. συναλλαγματικές δεν καλύπτονται. Ληστεία ταμείου καλύπτεται έως 3.000€.


ΕΞΟΔΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ: Καλύπτονται έως του 5% του ασφαλισμένου κεφαλαίου.


ΕΞΟΔΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ: Καλύπτονται έως 3.000 € ετησίως.


ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ: Καλύπτονται έως 5.000 € κατ’ έτος και κατά περίπτωση.


ΧΙΟΝΙ – ΧΑΛΑΖΙ – ΠΑΓΕΤΟΣ: Εφαρμόζεται απαλλαγή 10% με ελάχιστο τα 500€.


ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ: Καλύπτονται έως 4.000 € ετησίως με απαλλαγή 150 €. Δεν καλύπτονται οι ζημιές σε ηλεκτρονικά μέρη.


ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ: καλύπτεται έως 2.000€ μηνιαίως μέχρι 6 μήνες.


ΘΡΑΥΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ: Καλύπτεται έως 2.000€ κατά περίπτωση και 4.000€ ετησίως. η κάλυψη ισχύει μετά από 2 μήνες και εφαρμόζεται απαλλαγή 200 € εκτός αν προβλέπεται μεγαλύτερη απαλλαγή λόγω άλλης αιτίας.


ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ: Ζημιές καλύπτονται έως 2.000€ ετησίως.


ΒΛΑΒΕΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ: Καλύπτονται έως 5.000 € ετησίως με απαλλαγή 15% και 200€ κατ’ ελάχιστον.


ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ: Καλύπτεται ποσό 30.000€ μέσω της κάλυψης αστικής ευθύνης από μετάδοση φωτιάς και διαρροής νερού προς τρίτους.


ΕΞΟΔΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: Καλύπτονται έως 1.500€ κατά γεγονός και 2.000€ ετησίως.


ΚΛΟΠΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΗΞΗ: Παρέχεται με απαλλαγή 10% και 750€ κατ’ ελάχιστον.


ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ: Καλύπτονται μετά από διακοπή της ΔΕΗ 6 συνεχών ωρών και έως 3% του συνολικού ασφαλισμένου κεφαλαίου. Ισχύει απαλλαγή 150€. Ισχύει έως 10% του ασφαλισμένου κεφαλαίου για νεοαποκτηθέντα αντικείμενα

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 

Κάθε αποζημίωση δίνεται μετά από πραγματογνωμοσύνη της εταιρείας και με βάση τα πρωτότυπα τιμολόγια. Σε κάθε περίπτωση ο ασφαλισμένος πρέπει να ειδοποιεί τον ασφαλιστή ή την εταιρεία και να μην προβεί σε καμία αντικατάσταση, επισκευή ή αποκατάσταση ζημιάς πριν γίνει συνεννόηση με την Εθνική και τον πραγματογνώμονα.

Ο πραγματογνώμονας είναι ανεξάρτητος επαγγελματίας και έχει δικαίωμα εκ του νομού να ολοκληρώσει την έκθεση του μέσα σε 2-3 μήνες. Λόγω αυτού μια διαδικασία αποζημίωσης μπορεί να διαρκέσει και άνω των 2 μηνών για να ολοκληρωθεί.

 

Ο ασφαλισμένος πρέπει να ανατρέξει στις αρχικές σελίδες του συμβολαίου και να διαβάσει αναλυτικά όλες τις καλύψεις και τις αντίστοιχες προϋποθέσεις και εξαιρέσεις. Η παραπάνω παρουσίαση ισχύει μόνο για λόγους απλοποίησης.

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι το μοναδικό επίσημο έντυπο που καθορίζει τις δεσμεύσεις ασφαλιστικής εταιρείας και ασφαλισμένου.

ΜΕΡΙΚΑ ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΥΑ.

Ζήτησε την πρότασή μου.

Ζήτησε την πρότασή μου.
Λέγομαι Χαράλαμπος Ματωνάκης και μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε προσωπικά σε όλη την Ελλάδα. 211 800 4634 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΒΡΕΣ ΤΗ ΝΕΑ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 • Μαρία Κούνα (Ιδ. Υπάλληλος - Γλυφάδα Αττικής)

  Ο κος Ματωνάκης με κέρδισε πριν καν τον γνωρίσω μέσα απο την εξαιρετική ιστοσελίδα του. Συνεργαστήκαμε εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά κ από την πρώτη κιόλας ηλεκτρονική μας επικοινωνία κατάλαβα οτι βρήκα αυτό που ζητούσα σε έναν συνεργάτη. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένος κ έτοιμος να απαντήσει με σαφήνεια σε ό,τι ακριβώς ερωτηθεί χωρις να ξεφεύγει ποτέ από το θέμα, χωρίς κλισέ κ γενικότητες. Αν και σε τόσο νεαρή ηλικία είναι απο τους πιο σωστούς επαγγελματίες που γνωρίζω.
 • Απόστολος Αγραφιώτης (Οδηγός Ταξί - Τρίκαλα)

  Πολύ καλός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση σε ό,τι και όποια ώρα ήθελα.
 • Αθανάσιος Ζέρβας (Καθηγητής Ξένων Γλωσσών - Κόρινθος)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι ευγενής, φιλικός, άρτια καταρτισμένος και επαγγελματίας στο χώρο των οικονομικών και ασφαλίσεων, εξυπηρετικότατος, άμεσος στην επαφή του μαζί σου, ταχύτατος στις απαντήσεις του και απόλυτα κατανοητός!! Προσφέρει με πολύ καλή διάθεση τις γνώσεις του, συμμερίζεται τις αγωνίες σου, απαντά με απόλυτη σαφήνεια σε όλες σου τις ερωτήσεις και δεν είναι καθόλου πιεστικός! Δίνει χρόνο και χώρο σε κάθε συνομιλητή του να σκεφτεί και να αποφασίσει ανεπηρέαστος! Είναι άψογος στη συνεργασία μας!
 • Κατερίνα Γαλανού (Δημοσιογράφος - Αθήνα)

  Εξαιρετική η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Άκρως επαγγελματική με το σωστό βαθμό οικειότητας. Βοηθάει τον πελάτη της Εθνικής να έχει την αίσθηση ενός πολύ σοβαρού επαγγελματία και ταυτοχρόνως ενός ανθρώπου πρόθυμου να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Δεν "παγιδεύει" τον πελάτη, επισημαίνει με σχολαστικότητα τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να είναι κρίσιμες και ανταποκρίνεται με εξαιρετική συνέπεια και ταχύτητα στα αιτήματα ή τις απορίες. Είναι ένας ευπρόσωπος ασφαλιστικός σύμβουλος. Μέχρι στιγμής η επικοινωνία μου με την Εθνική με σύνδεσμο τον κ. Ματωνάκη είναι εξαιρετική. Προσβλέπω το ίδιο και στο μέλλον.
 • Κωνσταντίνος Αντωνίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Κατατοπιστικότατο site.Δεν υπήρχε πίεση. Η γραπτή πρόταση ήταν πλήρης γενικά αλλά και εξατομικευμένη. Γρήγορη, θετική και πλήρης ανταπόκριση. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας μας.
 • Μαρία Κανταρέλη (Ιδιώτης - Αθήνα)

  Απόλυτα ικανοποιητική η επαφή μας. Προσπαθει να εντοπίσει και να εξηγήσει τα δυσνόητα και πιο σημαντικά σημεία ενος συμβολαίου ετσι ωστε κάθε ενδιαφερόμενος για νέα ασφάλεια να μπορεί να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικός από τη φύση του και κάνοντας εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας απλοποιεί την ζωή όλων.